Zonder doel wordt het moeilijk scoren

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Ben je al een tijd bezig als zelfstandig ondernemer of pas begonnen en vind je het moeilijk om verder te groeien? Het stellen van heldere doelen helpt je om duidelijke keuzes te maken en de juiste koers te varen.

Ik herken het, als ondernemer zie je vaak kansen en wil je overal bovenop springen. Achteraf blijkt vaak niet alles even succesvol. Je hebt er veel tijd en energie in gestoken, met bijzonder weinig resultaat.

“Jammer… volgende keer beter”, zul je denken.
Zeker, ondernemen gaat met vallen en opstaan én je moet dingen proberen en uitdagingen aangaan. Het gaat er echter om dat je de júiste uitdagingen aangaat. Uitdagingen die passen bij jouw doelen en jou als persoon.

Ondernemen is een wedstrijd
Je kunt ondernemen zien als een wedstrijd. Bij aanvang van een wedstrijd worden namelijk ook heldere doelen gesteld. En elke wedstrijd heeft een start en een finish. Bovendien is het wedstrijdparcours afgebakend. Je missie is de startlijn, hoe je begint. De finish is je visie. Die kun je nog niet zien, want je visie verplaatst zich elke keer weer een stapje verder. Het is wel een stip op de horizon, daar waar je naartoe gaat. De lijnen aan de zijkant zijn je kernwaarden. Die zorgen ervoor dat je niet te veel afwijkt van je visie en het wedstrijdparcours, en dat je niet zomaar een andere kant op gaat.

Wil je de wedstrijd winnen? Wil je groeien met jouw organisatie?
Dan is het belangrijk om te bepalen wat je écht wilt! Waar wil je naartoe? Wat wordt jouw stip op de horizon? Voor jou als ondernemer kan het best lastig zijn deze vragen te beantwoorden. Het is al lastig genoeg om focus aan te brengen én vast te houden. Daarom is het belangrijk NU scherp te krijgen waar je goed in bent en waar je blij van wordt.

Toekomstvisie bepalen
Mijn advies: Begin eerst met het opschrijven van je toekomstvisie.
Formuleer je visie zo helder en concreet mogelijk. Denk niet in beperkingen! Wees specifiek, enthousiast en zorg voor een meetbaar resultaat.

Laat ik het nog concreter maken:
Schrijf je ultieme droom/doel op voor over 5 jaar.

Schets een beeld en probeer je een voorstelling te maken van hoe JOUW situatie er uitziet. Ik hou zelf absoluut niet van zweverige materie. Maar het helpt om te visualiseren. Geloof me, je maakt bewuster keuzes en boekt meer resultaat. Want zonder doel voor ogen, is het moeilijk scoren.

Ik hoop dat je er mee aan de slag kunt!

Cyriel Hendrix

Cyriel Hendrix

Ik ben Cyriel Hendrix, marketing adviseur met een brede ondernemersscope. Als eigenaar van Hendrix & Co help ik ondernemers om zichzelf en hun producten en diensten beter in de markt te zetten en daarmee businessgroei te realiseren. Hierbij deel ik graag mijn kennis vanuit eigen ervaring.

Training, advies en een 1-op-1 marketing programma voor ondernemers om businessgroei te realiseren.

Vond je mijn blog interessant? Deel hem!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Comments are closed for this article!